Beelden verdachten vechtpartijen en vernielingen openbaar

Maandag 13 augustus zullen de eerste beelden van verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden op het Stadhuisplein in de nacht van 25 op 26 juli, publiekelijk worden gemaakt.

Sinds 26 juli doet een speciaal geformeerd rechercheteam van de politie Rotterdam-Rijnmond onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar de ongeregeldheden op en om het Stadhuisplein. Rechercheurs bekijken zorgvuldig het beschikbare beeldmateriaal en selecteren hieruit de personen die strafbare feiten plegen.

Meer beeldmateriaal blijft welkom. Getuigen die in de nacht van 25 op 26 juli 2012 foto’s of video’s van de ongeregeldheden hebben gemaakt, worden verzocht deze te uploaden via de site van de Nationale Recherche: www.nationale-recherche.nl.

Foto’s van verdachten hebben meerdere dagen op de interne communicatiekanalen van de politie gestaan. Degenen die niet door politiemensen herkend worden, zullen vanaf aanstaande maandag extern gepubliceerd worden. Wie betrokken is geweest bij de vechtpartijen en vernielingen en publicatie wil voorkomen, kan zich nu nog vrijwillig melden bij de politie.

In de nacht van 25 op 26 juli vonden vechtpartijen en vernielingen plaats in het centrum van Rotterdam. Een deel van de raddraaiers die de confrontatie met de politie opzocht, was even daarvoor uit een horecagelegenheid aan het Stadhuisplein gezet. Die nacht werden vijf verdachten aangehouden. Donderdag 8 augustus werden tijdens een snelrechtzitting drie van hen veroordeeld tot gevangenisstraffen.

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters