Lokaal Kabaal op Spijkenisse Festival

Traditioneel zal ook dit jaar tijdens het Spijkenisse Festival Lokaal Kabaal in de X- Tent plaatsvinden. Op vrijdagavond 24 augustus geeft Lokaal Kabaal vanaf 20.00 uur wederom beginnende bands uit Spijkenisse en omgeving letterlijk een podium om zich te presenteren. Maar bovenaan staat dat de bands zorgen voor een avond feest en ook dit jaar zijn er enthousiaste en vooral getalenteerde bands gevonden die daar garant voor staan. Voor velen zijn deze bands nog onbekend, maar elke bezoeker van Lokaal Kabaal kan van de conclusie uitgaan: je weet misschien niet welke bands er spelen maar er staat altijd kwaliteit en je bent verzekerd van een heerlijke avond!

A-One
Nadat de heer Hehanussa, docent wiskunde Penta College csg Angelus Merula, zag wat verschillende van zijn leerlingen in hun mars hadden stelde hij hen voor een band op te richten en mee te doen aan de Fanatics Talentenjacht in Rotterdam. Daar hadden muziekfreaks Mike Ott (15), Matthijs de Graaf (17), Ewan Mookhoek (17) en Joeri Wulffraat (16) wel oren naar en de geboorte van A-One in oktober van vorig jaar was een feit. Sindsdien zijn de jongens meer en meer naar elkaar toegegroeid, voelen zich als broers en is de band een heel belangrijk deel van hun levens geworden. De oprichting van A-One werd bovendien bekroond met een dubbele overwinning van de Fanatics Talentenjacht: zowel vak- als publieksjury beloonden de boys met een overwinning! Veel repeteren en media-aandacht zorgen ervoor dat de jongens minder en minder tijd hebben voor hun dagelijks leven naast de band. Frontman Mike en drummer Joeri zullen na de zomervakantie de school hervatten. Lead gitarist Matthijs en bassist Ewan zijn dit jaar geslaagd en zullen na de vakantie beginnen aan een HBO opleiding. Deze schoolvakantie zal dus druk gerepeteerd worden om een knallend optreden neer te zetten in de X-Tent.

Optreden dat staat als een huis
Zo langzamerhand druppelen de verzoeken voor optredens binnen. Daar moet dus ook nieuw materiaal voor geschreven worden. Mike, Joeri, Matthijs en Ewan halen hun inspiratie voor deze nieuwe nummers voor het merendeel uit elkaar. Doordat elk bandlid een geheel eigen muzieksmaak heeft is elke individuele inbreng een bijdrage aan het eigen geluid van A-One. Iets wat de bandleden als hun grote kracht beschouwen. Tegelijkertijd zijn zij niet vies van een knallen klassieker zo hier en daar; het belangrijkste voor A-One is dat elk optreden staat als een huis waar de sfeer tijdens het spektakel wat zij neer willen zetten vooral positief is en waar iedereen van kan genieten en uit hun dak kan gaan. Het streven van deze enthousiaste band is om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien met optredens. Mike, Joeri, Matthijs en Ewan zijn eensgezind: ‘Muziek is ons leven, en hoe geweldig is het om daarvan te kunnen leven!’ A-One is de openings-act van Lokaal Kabaal en zal vanaf 20.00 uur te zien en vooral te beluisteren zijn in de X-Tent op vrijdag 24 augustus.

 

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters