Gekantelde tankwagen geborgen 8 aug. 2012

De tankwagen met LPG die vanmorgen is gekanteld op het viaduct van de Botlekbrug is geborgen. De A15 en de Botlekbrug zijn weer vrijgegeven.

Rond 7.30 uur is de tankwagen gekanteld. Hierbij is een kleine hoeveelheid LPG vrijgekomen. De 36-jarige chauffeur uit Krimpen aan de Lek heeft direct op de noodknop gedruk waardoor er geen LPG meer kon vrijkomen. De A15 ter hoogte van de Botlektunnel is hierop in beide richtingen afgesloten, mede in verband met gevallen brokstukken op de rijbaan. De A15 werd na een uur weer vrijgegeven.

Om 12.45 uur is gestart met de bergingswerkzaamheden. Met behulp van luchtkussens en twee kraanwagens is de tankwagen overeind gezet. Tijdens deze werkzaamheden is de A15 opnieuw afgesloten geweest. Reizigers zijn vooraf geadviseerd om de A15 daarom te mijden of gebruik te maken van een omleidingroute. Rond 14.00 uur is de A15 vrijgegeven, echter door twee andere incidenten ontstond er korte tijd opnieuw vertraging in beide richtingen. Richting de Europoort stond een geschaarde aanhanger. In de andere richting kwam een vrachtwagen stil te staan ten gevolge van vastgelopen remmen.

De chauffeur van de gekantelde tankwagen raakte licht gewond aan zijn hand en is uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Eerste onderzoek van de politie wijst uit dat er mogelijk sprake was van een technisch mankement. Dit wordt verder onderzocht.

 

--------

Verdacht pakketje blijkt loos alarm

Vanochtend ontving de politie een melding van een verdacht pakketje onder een auto aan de Stationssingel in Rotterdam. Dit bleek uiteindelijk loos alarm.

Hulpdiensten werden rond elf uur gealarmeerd over een verdachte vuilniszak onder een auto aan de Statensingel. Er werd direct een onderzoek opgestart.
Uit voorzorg werd de omgeving afgesloten en startte de politie met het ontruimen van een aantal woningen. Ook het treinverkeer aan perron 15 werd stil gelegd.
Al snel bleek dat de vuilniszak bestond uit de inhoud van een kattenbak.

Bewoners konden direct terug naar hun woning en de afzettingen zijn inmiddels opgeheven.

Stichting Hoogvliet Digitaal

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters